Loes Gunnewijk


Over mij

Op 27 november 1980 werd ik in de Achterhoekse plaats Groenlo geboren. Als kleine meid was ik het liefste buiten! Lekker spelen op de boerderij samen met mijn broertjes, de dieren verzorgen, boomhutten bouwen en ravotten. Alles kon en veel mocht! Op tienjarige leeftijd verhuisde ik met de familie naar Rekken. Hier maakte ik de basisschool af. De Havo volgde ik in Groenlo en ging dagelijks op de fiets! Daarna moest ik een vervolgstudie gaan kiezen. Het werd de HLO (Hoger Laboratorium Onderwijs), maar na twee jaar kwam ik erachter dat ik een verkeerde keuze had gemaakt. 

 

Biografie Theo En LoesNa een jaar fulltime te hebben gewerkt bij sportzaak Bolster in Neede, verhuisde ik naar Zwolle. Hier begon ik namelijk aan de studie Sport & Bewegen van de Calo in 2001. Bij deze opleiding leer je onder meer het opzetten en organiseren van sportevenementen en -projecten voor een bepaalde doelgroep. Ik liep leuke stages bij o.a. De Eibergse SportFederatie en het Olympisch Netwerk in Zwolle.

 

In de zomer van 2005 was het na vier jaar zover en had ik het felbegeerde diploma op zak en kreeg ik de kans om fulltime te gaan wielrennen. Van 2007 t/m 2009 gaf ik MTB-clinics op basisscholen na het wielerseizoen in opdracht van Sport Service Zwolle en deed ik projecten voor het Topsport Steunpunt Overijssel. Foto: Mijn eerste fietsles van mijn vader!

 

Sport

In Groenlo ging ik altijd met mijn broer en buurjongens voetballen tegen mijn vader en de melkboer of postbode. Nadat ik mijn hoofd boven het water kon houden (zwemdiploma A), ging ik op gymnastiek. Op een 'blauwe maandag' heb ik nog paard gereden. Ik was absoluut geen 'Anky', als het maar hard ging of in de bossen crossen. Mijn echte passie was schaatsen. Elke winter ging ik graag met de familie mee naar de kunstijsbaan in Enschede, maar het liefste had ik natuurijs. Lekker de hele dag schaatsen op ijsbaan De Vos in Eefsele.

 

Vanaf mijn 12e werd ik lid van de Lonneker IJsclub en maakte ik mijn rondjes op de ijsbaan in Enschede. Twee jaar later verruilde ik deze baan voor de ijsbaan in Deventer en trainde ik onder leiding van Elise Tenhagen-Kleinsman bij IJsclub Neede. De jaren daarop werd ik steeds fanatieker en ging meer trainen. In de wintermaanden was het schaatsen en conditietraining en in de zomer bestond de training uit hardlopen, skeeleren en wielrennen. Hier begon mijn passie voor snelheid op de fiets. Het liefst zo hard en lang mogelijk!

 

Professionele loopbaan

Tekst volgt hier nog.

 

 


Naam:   ´╗┐Loes Gunnewijk
Geboren:   27 november 1980 te Groenlo
Opleiding:  

Sport & Bewegen aan School of Human Movement & Sports te Zwolle 

Afgestudeerd in 2005

Woonplaats:   Zwolle
Team:  

2001               RTC De Stofwolk

2002+2003      Ondernemers van Nature

2004+2005      Vrienden van het Platteland

2006 t/m 2009 Team Flexpoint

2010 t/m 2011 Team Nederland bloeit

2012 - heden   GreenEDGE-AIS (AUS)

 

Loes Gunnewijk